הטעות הנפוצה גורסת שרק במסעדות אפשר ליהנות מהיתרונות של מעשנת בשר.
אבל אם נכנסים אל עובי הקורה, מגלים שיש לה המון פונקציות שיכולות להיות מנוצלות באופן מיידי גם על ידי כאלה שאין להם שום סוג של ניסיון קודם
מעשנת בשר פועלת בצורה פשוטה. המשמעות היא שקודם כל אפשר לשלב מעשנת בכל סוג של בית פרטי ולפעמים אפילו גם במרפסת או על הגג. חוץ מזה, כיום ברור שלא רק מומחים של בשר או שפים של מסעדות יוקרה יכולים להשתמש במעשנת. בפועל, יש מגוון רחב של מעשנות בשרים לבחור מתוכן והתאמה שלהן לאופי השימוש היא בכלל לא משימה מסובכת.
הבדלים בין סוגים שונים של מעשנות בשר
השלב הראשון בהיכרות עם הפונקציות השונות של מעשנות בשרים זה לבדוק מה מאפיין כל אחת מהן. בשביל לעשות את זה, צריך להפריד בין 3 סוגים מרכזיים: מעשנת בשר עומדת, מעשנת בשר שוכבת או מעשנת בשר ביצה.
המבנה והצורה משפיעים על האופן בו המעשנת עובדת ועל היכולות שלה. במעשנת בשר עומדת למשל, הדגש הוא על שימוש בשני תאים מרכזיים ועל אפשרות למקם כל נתח בגובה שונה ממרחק הבעירה. לעומת זאת, מעשנת בשר שוכבת מאפשרת הפרדה בין סוגי הבשר ומעשנת ביצה היא רב שימושית – כי אפשר להשתמש בה גם בתור גריל פתוח או סגור וגם כטאבון.
כך תבחרו את המעשנת המתאימה
המפרט המלא המתואר על ידי היצרן יכול גם הוא לסייע להכיר את הפונקציות השונות של מעשנות בשרים. כאן בודקים לא רק את המבנה, אלא למשל גם את עובי הדפנות ואת הפתחים. לאחר מכן, ניתן להיכנס אל עובי הקורה ולהשוות בין מעשנות לפי תא נוזלים וגודל.
באופן עקרוני, תא נוזלים שמאפשר לבשל מספיק בשר לכמות גדולה יחסית של אנשים יכול להתאים למרפסת או לגינה. אחרי שבוחרים את המעשנת, כל שנותר הוא לבחור את סוג הפחמים או שבבי העץ שאותם מכניסים לתוכה.
היתרונות של מעשנת פחם
מי שרוצה לקחת את התחביב של עישון בשר לשלב הבא יכול לעשות את זה באמצעות מעשנת פחם. זו אכן מעשנת מעט מורכבת יותר לשימוש בהשוואה למעשנת חשמלית, אך התוצאות שלה הרבה יותר טובות. חוץ מזה, אפשר להרגיש את ההבדל בין סוגים שונים של מעשנות גם בטעם.
הדרך הנכונה לעבוד עם מעשנת פחם או לצורך העניין עם מעשנת עץ היא להקפיד לשמור כל הזמן על טמפרטורה גבוהה. כדי לשמור על טמפרטורה כזו, לא מספיק להכניס את העץ או הפחמים רק פעם אחת אל תוך המעשנת. לאחר מכן, צריך להזין את המעשנת בעוד חומרי גלם ולשמור על מידת החום הרצויה עד שהבשר מוכן.