חיפוש

תאונת עבודה – כיצד ניגשים לוועדת ביטוח לאומי?

אדם העובר תאונת עבודה במקום עבודתו, בדרך אליו או בחזרה ממנו, הוא חייב לדווח למעסיק שלו, וזה אחראי לדווח הלאה למפקח העבודה האזורי. את הטופס יש לשלוח למוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל פיצוי. המאמר יפרט כיצד ניגשים לוועדה הרפואית לנפגעי עבודה בביטוח הלאומי.

 

עברתם תאונת עבודה?  דעו את זכויותיכם!

לפני שתגיעו לוועדה של ביטוח לאומי כדאי לכם לדעת שמעבר לתביעת קצבה מהביטוח הלאומי, ניתן להגיש תביעת נזיקין מהמעביד בגין תאונת העבודה במידה והיא קרתה כתוצאה מרשלנות או מחדל של המעביד. חשוב גם לדעת, שכאשר פונים לביטוח הלאומי מגיע פיצוי לא רק על אובדן כושר עבודה מלא או חלקי, אלא גם על הוצאות רפואיות כמו: אמבולנס, אשפוז ואף רפואה משלימה. יש למלא את הטפסים הנדרשים מביטוח לאומי ולצרף את כל המסמכים הרפואיים כולל הטיפול הראשוני בעקבות התאונה ולצרף קבלות על הוצאות הפינוי והטיפול. ישנם מצבים בהם הנפגעים אינם מסוגלים פיזית או נפשית למלא את הטפסים הדרושים ולאגד את כל המסמכים. על מנת להגיש תביעה עם כל החומר הנדרש ולקבל ייעוץ וסיוע בוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי, מומלץ לפנות לעורך דין מקצועי המטפל בתביעות לביטוח לאומי שיגיע איתכם לוועדה הרפואית.

 

כיצד עורך הדין יסייע לכם בוועדה?

בראש ובראשונה עורך הדין ישלח עבורכם את התביעה לביטוח לאומי באמצעות ייפוי כוח שתתנו לו, לא לפני שיסביר לכם על התהליך ומה מצופה מכם בוועדה הרפואית. שנית, הוא יגיע איתכם לוועדה ויענה על השאלות שישאלו אתכם. הוא ידרוש שהפיצוי יתבסס גם על קשיים תפקודיים ולא רק על נזקי גוף וידגיש את העובדה שאין ביכולתם להשתכר כפי שהשתכרתם עד כה בשל אובדן כושר העבודה. על מנת להתייעץ עם עורך דין מקצועי לוועדות של הביטוח הלאומי כנסו לאתר https://www.df-law.co.il/עורך-דין-ביטוח-לאומי/.

 

ההתנהלות בוועדה של הביטוח הלאומי

לאחר שתגישו את הטפסים לביטוח הלאומי תקבלו זימון לוועדה הרפואית. ייתכן ויזמינו אתכם למספר וועדות בהתאם לפגיעה. יש וועדה בה יושב רופא אורתופדי לבדיקת רוב הפגיעות הגופניות, וועדה בה יושב פסיכיאטר שיבדוק את מצבכם הנפשי, במידה ונפגעתם בעיניים יש וועדה עם רופא מומחה לעיניים וכך גם לגבי א.א.ג או מקצועות אחרים. כשתסיימו את כל הוועדות תהיה ועדה אחרונה פנימית שתסכם את התיק שלכם ותקבע לכם אחוזי נכות צמיתה, כושר עבודה ותפקוד.

ניתן לערער על התוצאות עד לאחר 90 יום מהוועדה או לגשת לוועדה נוספת במידה ויש החמרה במצב הגופני. כדי לא להגיע למצב של ערעור ולחכות לפיצוי זמן רב, מומלץ להגיע עם עורך דין מקצועי לוועדה או לוועדות השונות שנקבעו לכם. בהגיעכם לביטוח לאומי תוכלו להיווכח שכולם מיוצגים בעורכי דין וזה לא משהו שאינו מקובל, להיפך הוא רק יועיל לכם.

pexels-malte-luk-2244746 (1)

אולי תאהבו גם את